Router- & graveermachines  
Produkten     Software     Toepassing     Toebehoren     Contact     Roman
 ROUTEN         GRAVEREN         SNIJDEN         SCANNEN         PRINTFABRICAGE 

SNELLE PCB PROTYPING. PCB PROTOTYPES VANDAAG!

fotodrf3mail.jpg

 

Waarom zelf Prototypes maken?

De markt voor elektronische apparaten is de laatste jaren sterk toegenomen.Deze groeimarkt kent een steeds kortere produktcyclus, zij bedraagt vandaag de dag in doorsnee twee jaar. Deze ontwikkelingen leiden bij de elektronicaontwikkelaar tot extreme tijdsdruk Duurde de ontwikkeling van een produkt enige jaren geleden nog vele maanden nu moet het vaak in enige weken gerealiseerd worden.Deze feiten maken het 'in-huis' maken van prototypes aantrekkelijk. Het wachten op de leverancier van de PCB-prototypes neemt veel tijd in beslag.In geval van meerdere herontwerpen worden deze wachtijden volledig onacceptabel. Iedere elektronicaontwerper kent de tijdsdruk die aankomende beurzen kunnen opleveren.

Werkwijze
De door uw ontwerpsoftware geleverde data wordt ingelezen in Contour. Volgens door u opgegeven specificaties worden de contouren van banen en eilanden door Contour gegenereerd. CncGraf een bij de machine geleverd softwarepakket zorgt ervoor dat eerst de gaten worden geboord en daarna de printbanen worden gefreesd.

Snelheid
Afhankelijk van de printopbouw en afmetingen wordt een kleine print gemaakt in enkele minuten en in het algemeen is de freessnelheid ca 10mm/sec.

Precisie
Met de Roman printfreesplotter kunnen spoorbreedten van 0,2 mm gefreesd worden wat bij gebruik van de 200um-frees inhoudt twee sporen tussen 1/10" pinnen. Bij gebruik van een een 100u frees kan er nog verfijnder gewerkt worden. Voor het wegfrezen van grote oppervlakken zijn frezen beschikbaar met een grotere diameter.

Spindelsnelheid
Door de variabele spindelsnelheid afhankelijk van de gebruikte frees in te stellen tussen 5000 en 30000 toeren per minuut kan de slijtage van de frees gunstig beinvloed worden.

 
 
 
(c) 2007 by Roman Systems